top of page

Flyende kork for allsidig bruk utendørs

Et nytt og bærekraftig materiale gjør nå sin inntreden på det norske markedet Ecork er et helt nytt produkt på det norske markedet, men det er gode grunner til at du bør merke deg dette produktet. Det har nemlig svært mange bruksområder både innen- og utendørs. Her får du vite mer om hva Ecork kan brukes til utendørs. Aller først må vi imidlertid fortelle hva Ecork er, da dette trolig ikke er helt innlysende for de fleste. Det vi snakker om er flytende kork som kan påføres med sprøyte. Råvaren er naturlig kork fra korkeik, som er en bærekraftig og fornybar ressurs. Det er nemlig bare barken på trærne som høstes, og i løpet av eikas levetid er det mulig å skrelle bark flere ganger uten at trærne tar skade. Det er flere fordeler med å bruke kork, og noen av de viktigste er at materialet har lav varmeledningsevne, gir god lydisolering, puster, er råtebestandig, har høy slitestyrke og er vanntett. I tillegg fester flytende kork til en rekke materialer, slik som:

  • glass

  • fliser

  • murprodukter som puss, murstein, fibersement og betong

  • aluminium

  • plasttyper som polykarbonat og PVC

  • asfaltprodukter

  • stålbjelker

  • plateprodukter av gips, spon og MDF

Egner seg de fleste steder utendørs For utendørs bruk er Ecork egnet til en rekke anvendelser. Et eksempel er fornying av tak, der det er mulig å påføre et lag med flytende kork over eksisterende taktekking for å forlenge levetiden og friske opp utseendet. Ecork egner seg både på takpapp, takstein og takplater. Dette er med andre ord et alternativ til takfornying der takstein eller takplater males. Samtidig tilfører korken også nye egenskaper, slik som lyddemping og økt slitestyrke. På platetekkede tak med lite eller ingen isolasjon vil eksempelvis Ecork utgjøre stor forskjell på lydbildet når det regner. Et annet eksempel er fornying av grunnmurer og fasader i mur. Her er som regel alternativet å bruke mye tid med pussmørtel eller fasade-/grunnmursplater, men med Ecork går jobben raskt unna og gir et pent sluttresultat ettersom det sprayes på. Da materialet puster egner den seg også for pussede overflater, der det er viktig at fukt får slippe ut. Har du en hagemur, er det selvsagt også mulig å bruke Ecork for å gi den et nytt utseende og lenger levetid.

Les mer om Ecork Cemento har på Ecork i Norge, Danmark og Sverige, og kan hjelpe deg med lle spørsmål du måtte ha rundt produktet.

Trefasader og terrassegulv Ecork kan også brukes på overflater av tre, og det ingenting i veien for å fornye en trefasade med flytende kork. Ettersom eCork både er elastisk og stabilt, vil den ikke sprekke opp ved strukturelle bevegelser i bygget. Dette er viktig når det er snakk om trekonstruksjoner, der treverket i bakenforliggende konstruksjon og kledning krymper og utvider seg i takt med endringer i temperatur og luftfuktighet. Det er heller ingenting i veien for å bruke flytende kork på balkonger og terrassegulv. Ved å behandle balkong- eller terrassedekket med flytende kork får du et slitesterkt og vedlikeholdsvennlig dekke og eliminerer utfordringer med treverk som fliser opp eller sprekker. Samtidig gir flytende kork et sklisikkert underlag som blant annet egner seg godt rundt bassenger og i utendørstrapper. Ta kontakt med oss Kontakt Cemento i dag dersom du vil vite mer om hvilke muligheter Ecork kan by på for deg. Vi har også et showroom på Bekkestua der du kan se nærmere produktene og lære mer om hvilke fordeler de kan skilte med.


98 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page